Verwendag XXL - 22 november 2017

Locatie: Cars Jeans Stadion
Datum
: 22 november 2017
Opdrachtgever: Haagse Uitdaging
Bezoekers: 175

Haagse Uitdaging biedt 50 minimagezinnen perspectief

Ruim vijftig bedrijven en instellingen en tientallen vrijwilligers bezorgden vijftig minimagezinnen uit Den Haag woensdag 22 november een leuke en nuttige dag.

De Haagse Uitdaging organiseerde De Uitdaging XXL in het Cars Jeans Stadion in het kader van de landelijke campagne ‘van armoede naar zelfredzaamheid’. Deze dag werden ouders en kinderen die zich, wat inkomen betreft, aan de onderkant van de samenleving bevinden, in de watten gelegd. De deelnemers konden kennismaken met diverse organisaties die hen verder kunnen helpen richting de arbeidsmarkt. Voor (vrijwilligers)werk, stage of een leer-/werkplek.

Maar er was ook veel aandacht voor het verwennen van de gezinnen. Moeders, vaders en kinderen kregen nieuwe kapsels aangemeten en konden naar een visagiste. Tevens was er de mogelijkheid om te ontspannen met yoga. Door de ANWB en diverse particulieren was (kinder)kleding en speelgoed aangeboden, waar de gezinnen iets uit mochten kiezen. En Biblionef Den Haag deelde nieuwe kinderboeken uit. Verder werden de kinderen beziggehouden met hiphop dance workshops, knutselen bij RepairKid, een stormbaan en springkussen. En als slot van de middag werden er mooie prijzen verloot tijdens de loterij. Na nog een gezellige maaltijd kwam er een einde aan de middag en verliet iedereen het stadion met goed gevulde tassen en nog twee mooie goodie bags, waarvan een vol met kadootjes geschonken door Sintvoorieder1.

Sandra de Jong, manager van de Haagse Uitdaging, kijkt terug op een zeer geslaagd evenement: “Het was overweldigend. We hebben zoveel positieve reacties ontvangen. Deze verwendag, waar ontspanning voorop stond, was een goede eerste kennismaking. We houden contact met de organisaties die de gezinnen hebben uitgenodigd, door samen te kijken naar kansen en mogelijkheden voor de toekomst.”

Kijk voor een terugblik op Youtube

Foto’s zijn gemaakt door Ingrid van Alphen Fotografie

De Haagse Uitdaging zorgt voor samenwerking tussen maatschappelijke organisaties en het lokale bedrijfsleven. Meer weten? Kijk op www.haagseuitdaging.n