NL Doet (Haagse Uitdaging) - 9 & 10 maart 2018

Locatie: Haags Dierencentrum
Datum: 9 & 10 maart 2018
Opdrachtgever: Haagse Uitdaging
Aantal bezoekers: n.v.t.

Elk jaar steken het bestuur en projectteam van de Haagse Uitdaging de handen uit de mouwen tijdens NL Doet. Tijdens deze dagen zoekt de Uitdaging een klus bij een maatschappelijke organisatie die al een of meerdere vragen heeft ingediend. Dit jaar was dat het Haags Dierencentrum aan de Lozerlaan.

Het Haags Dierencentrum had de vraag ingediend voor een steriele keuken om de dieren goed te kunnen verzorgen. Na een leuk gesprek met Inge Metz van het Dierencentrum bleek eigenlijk dat ze nog wel meer hulp konden gebruiken. ‘Naast de opvang van ruim 1.700 honden en katten per jaar en de dieren die komen logeren in ons pension, geven we ook regelmatig trainingen in het dierencentrum. Het e-lokaal, zoals we dat hier noemen, kan wel een flinke opknapbeurt gebruiken’, aldus Inge. ‘Er moet nodig geverfd worden en ook het meubilair is aan vervanging toe’.

En zo zijn op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart het bestuur, het projectteam, studenten van het ROC Mondriaan en vrijwilligers van founder van Ameyde aan de slag gegaan met kwasten en gereedschap. Daarbij uiteraard geholpen door de inzet en materialen van verschillende ondernemers. Zo heeft Boy Boelhouwer fantastische muurschilderingen verzorgd, heeft Mondial van der Velde ‘t Veentje Verhuizingen stalen archiefkasten gebracht en was ook zo vriendelijk om gelijk bij Provincie Zuid Holland een koelkast en weegschaal op te halen. Projectmanager Sandra had haar (handige) vader meegenomen die de koelkast en de reeds gekregen vaatwasser vakkundig heeft geïnstalleerd en keukenkastjes heeft geplaatst. De vrijwilligers van Ameyde hadden ook nog de nodige spullen meegenomen, zoals koffiemokken, theeglazen, een whiteboard en toiletgarnituur voor alle toiletten.

En meer materiaal is toegezegd en zal in de komende periode (aan)gebracht worden. Zo zal Copiatek nog zorgen voor ICT apparatuur, gaat Knijnenburg Producties nog een mooie logo sticker plaatsen op de bar en zorgt eVision Industry Software B.V. nog voor een flinke voorraad schoonmaakmiddelen, geschonken door hun schoonmaakbedrijf.

Medewerkers en vrijwilligers van het Dierencentrum zijn blij met het resultaat. “Wat een bergen werk zijn verzet in 2 dagen door jullie echt niet te geloven, ben nog steeds onder de indruk!!, aldus Inge. ‘Wij vonden het erg fijn en leuk dat jullie hier met z’n allen waren. Het lokaal is gisteren voor het eerst gebruikt voor een training, de vuurdoop. De trainer zelf was erg enthousiast en vooral ook happy met de schone, witte, vrolijke en motiverende ruimte en vooral ook met de keuken. In plaats van alles door het hele pand te moeten sleuren voor een vaatwasser en afsluitbare kasten, was alles nu binnen handbereik. Een mega vooruitgang dus’. We kijken met z’n allen terug op een zeer geslaagde NL Doet!