Beursvloer Wassenaar - 17 april 2018

Locatie: Showtuin van den Dool Tuinmaterialen
Datum: 
17 april 2018
Opdrachtgever: Vrijwilligerscentrale Wassenaar
Aantal bezoekers: 100

Dinsdag 17 april 2018 stroomde het terrein van ondernemer Jaco van den Dool aan de Oostdorperweg vol met vertegenwoordigers namens 31 ondernemers en 42 maatschappelijke of culturele instellingen, verenigingen of stichtingen. Al deze partijen kwamen samen voor de eerste Beursvloer Wassenaar: een plek waar vraag en aanbod tussen partijen samen wordt gebracht en een deal kan worden gesloten. En dat vraag en aanbod kwam in flinke mate tot stand (68 matches tussen wat een partij vroeg en een wederpartij hierop kan aanbieden) en kon ook in een zeer behoorlijke geldwaarde worden uitgedrukt: goed voor 91.958 euro in het totaal. Voor de partijen die elkaar niet meteen konden vinden of waar vraag en aanbod ver uit elkaar leken te liggen, waren zes matchmakers aanwezig om partijen toch bij elkaar te kunnen brengen en een afspraak (’match’) door te laten gaan. De organisatie en voorbereiding van deze eerste beursvloer Wassenaar was in handen van de Vrijwilligerscentrale Wassenaar(VCW) en werd financieel mede mogelijk gemaakt door JK vd Dool BV, de gemeente Wassenaar, Fonds 1818 en Rabobank regio Den Haag.

Zingend ontvangen worden, dat doet altijd goed, en dat was wat gebeurde op de 17e april. De leden van muziektheatergroep MIYO (Make it Your Own) verzorgden voor alle deelnemers vorige week dinsdag een muzikale entree, waarna iedereen van een badge werd voorzien, in afwijkende kleuren voor ondernemers en maatschappelijke instellingen. De zes matchmakers hadden een eigen beursjasje en waren zo ook makkelijk te herkennen.

De officiële opening werd verricht door burgemeester Frank Koen van Wassenaar, met een dreunende gongslag. De burgemeester keek als eerste nog even terug op zijn eerste honderd dagen in functie, waarna hij alle aanwezigen opriep: “het goud dat we hier met alle betrokken partijen in Wassenaar in handen hebben, vandaag op deze Beursvloer te verzilveren en de verbinding te zoeken tussen het maatschappelijk middenveld en de ondernemers”. Die oproep was niet aan dovemans oren gericht, want al snel werden de eerste contracten/matches officieel geregistreerd bij een secretaris (Diana van Zanten), accountant (Piet Hein van der Meer) en notarieel medewerker (Tanneke den Hartog).

Van een hoekje voor publiciteit in een lokaal weekblad, tot het leveren van een dienst of het helpen uitvoeren van een concreet werk, de matches bleven binnenstromen en de 25e en 50e match kregen een aardige aanmoedigingsbonus. Aan het einde van deze eerste Beursvloer moest juryvoorzitter wethouder Leo Maat nog de ‘match van de dag’ uitroepen en dat werd die tussen Duinstede Florence en het Rijnlands Lyceum Wassenaar, die gaan samen een project over Kunst en Leven met dementie verzorgen.

Bron: De Wassenaarse Krant week 17